Airco systemen

Welke soorten airco’s zijn beschikbaar?

Bent u op zoek naar airco in huis / woning of kantoor? Aircomate geeft u graag advies welk systeem voor uw situatie de beste oplossing is.  Er zijn er verschillende mogelijkheden waar we u mee kunnen helpen:

  • Single split-units
  • Multi-split units als wand- of vloermodel
  • Raamairco’s
  • Kanaalairconditioning
  • Cassette-units voor systeemplafonds en mobiele airco’s

 

Primair bedoeld voor koeling, maar ook verwarming, bevochtigen, ontvochtigen en luchtzuivering behoren tot de mogelijkheden. Onze installateurs hebben veel expertise en ervaring, dus u bent verzekerd van een goed maatwerk advies. Ons doel is om u jarenlang te laten genieten van een comfortabel binnenklimaat.

Single-split unit

Het single-split systeem bestaat uit een buitenunit en binnenunit en is geschikt voor het verwarmen en koelen van één ruimte. De installatie is vrij eenvoudig uit te voeren. Daarbij heeft de binnenunit (wand- of vloermodel) een mooie, stijlvolle vormgeving dus past goed in ieder interieur.

Multi-split unit

Het multi-split systeem is ontworpen voor het verwarmen en koelen van meerdere ruimtes in huis of bedrijfspand. Ook hier is er één buitenunit maar daarop kunnen meerdere binnenunits worden aangesloten (maximaal negen). Het binnenklimaat is per ruimte individueel regelbaar. Hier hebben de binnenunits (wand- of vloermodel) een fraai design dus passend bij iedere interieurstijl.

Mobiele airco

Een mobiele airco biedt gemak omdat deze eenvoudig te installeren en te verplaatsen is. Licht van gewicht en door de wieltjes makkelijk inzetbaar in verschillende ruimtes. In de nacht verkoeling in de slaapkamer en overdag in de woonkamer bijvoorbeeld. Ze hebben echter een gering koelvermogen dus zijn slechts geschikt voor kleinere ruimtes. Een ander nadeel is de slang die via een open raam naar buiten afvoert. Het neemt dus relatief veel ruimte in beslag en door het open raam komt er ook weer warme lucht naar binnen. Wij adviseren wel om keuze te maken tussen de Single-split unit of Multi-split unit. Deze zijn wel zuiniger en betere kwaliteit, wat voor de toekomst erg belangrijk is.

De juiste airco kopen: waarop moet je letten?

Op zoek naar de beste airco voor jouw woning? Die vind je bij Aircomate natuurlijk. Al onze airco’s hebben een energielabel A++ tot A+++ en ze werken voor 80% op gratis energie uit de lucht. Bovendien kan je je woning ermee koelen én verwarmen.

Ontdek welke airconditioning bij jou past en vergelijk de verschillende modellen. Neem daarom nu contact met on op om de juiste keuze snel en voordelig te maken.

Hoe werkt een airco met buitenunit?

Een vaste airco heeft een buitenunit en een of meerdere binnenunits. Door de binnenunit(s) loopt een koelmiddel dat de warmte in de ruimte absorbeert. Het koelmiddel vervoert de warmte naar de buitenunit, die op zijn beurt de warmte afgeeft aan de buitenlucht. Daarna vloeit het koelmiddel terug naar de binnenunit(s) en begint de cirkel opnieuw.

Verwarmen met airco? Ja, dat gaat!

De vaste airconditioningsystemen van Daikin zijn eigenlijk lucht-luchtwarmtepompen. Je kan je huis er dus ook mee verwarmen. De werking verloopt dan omgekeerd: de buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht en stuurt die naar de binnenunits. Die blazen dan de warme lucht de woning in.

In de zomer houdt airco je woning zalig fris.
In de lente en herfst verbruikt je verwarmingsketel – als je ervoor kiest om die te behouden – minder, omdat je airco dienstdoet als bijverwarming.
In de winter heb je het snel lekker warm doordat je aircosysteem warme lucht door de woning blaast.

Leuk om te weten: een lucht-luchtwarmtepomp is geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Hoeveel verbruikt een airco?

Het verbruik van je airco bereken je door onder meer het rendement te checken. Dat lees je af op het energielabel.

Misschien vraag je je af of verwarmen met airco goedkoper is dan gas of stookolie. Een mogelijk nadeel is namelijk dat airconditioning (voor een klein deel) stroom verbruikt. Maar geen zorgen. Onze airco’s zijn de allerzuinigste in hun soort.

Ze hebben onder andere:

  • energiescore A++ tot A+++
  • een uitstekend rendement (SCOP en SEER)
  • slimme invertertechnologie waardoor ze tot 30% minder elektriciteit verbruiken

Hoe verloopt de installatie van een airco? En wat met het onderhoud?

Wil je graag een airco installeren in je woning, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nu een bestaande woning hebt of droomt van een nieuwbouw, onze erkende installateurs zorgen dat je airco zo energiezuinig mogelijk is. En ze klaren de klus ook razendsnel. Binnen één tot drie dagen is je airco geïnstalleerd.

Hoe het precies zit met het onderhoud van je airco? Onze installateurs bieden supervoordelige onderhoudscontracten aan. Bovendien kan je tot 8 jaar garantie krijgen op onderhoud en reparaties. Da’s pas koelen (en verwarmen) zonder zorgen.

Hoeveel kost een airco-installatie?

Wij geven je met plezier een volledig vrijblijvende en gratis offerte, zodat je precies weet wat je mag verwachten.