Airco Arnhem

Airconditioning Arnhem

Als u in Arnhem woont en een top kwaliteit airconditioning wil kopen van een uitstekend merk, dan vult u vandaag nog het offerte aanvraagformulier van AircoMate in. Bij ons kunt u het beste terecht voor het bestellen en kopen van diverse soorten airconditioning voor uw woning in Arnhem. Naast het leveren van kwalitatief product zijn ook nog eens officiële dealer van Vivax aircos voor Nederland en Belgie.

Bent u zoek naar een (Airco Arnhem) specialist in Arnhem en omgeving? Wij van Aircomate zij de Airco Arnhem installateur in de regio. Bij ons heeft u de mogelijkheid om een split airco te kopen en laten installeren. Uit ervaring weten we dat een airco aanschaffen niet iets is wat u iedere dag doet. Daarom komen we bij u thuis om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Is de airco eenmaal geïnstalleerd, dan wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met een service- en onderhoudscontract bent u verzekerd van een goed werkende airconditioning.

Lees verder wat we allemaal voor u doen of vul direct het offerteaanvraagformulier in. U kunt dan al binnen één werkdag een offerte op maat verwachten!

Een airco voor elke woning

Welke airconditioning het beste is voor uw woning in Arnhem, is afhankelijk van de grootte van de ruimte die u gaat verkoelen of verwarmen. Een goed basisprincipe om aan te houden is dat u 30 tot 50 Watt koelvermogen per kubieke meter ruimte nodig hebt. Om dit zo eenvoudig mogelijk voor u te maken, hebben we een fijne Offerte op maat voor u! Op die manier rekent u snel uit welk vermogen uw airconditioning nodig heeft voor uw woning in Arnhem. Uiteindelijk bestelt u uw airco van een merk naar keuze eenvoudig via onze website. Bij ons rekent u enkel en alleen op gerenommeerde merken airconditioning zoals VIVAX, Daikin, Mitsubishi Heavy Industries.

Aircomate zorgt voor installatie

Heeft u een airconditioning naar wens gevonden voor uw woning in Arnhem? Dan komt onze installateur met alle plezier binnen slechts twee weken voor een vakkundige installatie zorgen. Geef in het offerteaanvraagformulier aan welke datum u het beste uitkomt, en we zullen er alles aan doen om op die datum langs te komen. Blijkt die datum écht niet te kunnen, dan nemen we meteen contact met u op om een nieuwe in te plannen.

Welke airco merken zijn er

Er zijn veel verschillende merken die airconditioners aanbieden. Enkele van de populairste merken zijn VIVAX, Mitsubishi en Daikin. Deze merken bieden betrouwbare airconditioners van hoge kwaliteit die een lange levensduur hebben. Het is belangrijk om de specificaties van de verschillende modellen te vergelijken voordat u een beslissing neemt over welk merk u wilt kopen.

Met een airconditioning van ons in huis, kunt u straks veel meer dan alleen maar verwarmen en verkoelen in Arnhem. Aircomate heeft namelijk ook airco’s in het assortiment met speciale allergeen filters. Naast onze extra onderhoudsdienst krijgt u de volgende voordelen er ook nog eens bij:

Airco Arnhem

AircoMate: voordelen
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • STEK gecertificeerd
 • Offerte op maat
 • Officieel dealer van Vivax

Wat zijn prijsbepalende factoren

Je denkt ook vast vaak aan om een Airco te laten plaatsen, vaak weet men in praktijk niet hoe zo een Airco werk en wat het kost om te laten plaatsen. Hier in zijn verschillende factoren dat een rol spelen en wel het prijs kunnen beïnvloeden. Als je de factoren kent is het in praktijk ook wel makkelijker om een helder beeld te krijgen van de exacte kostprijs. Wij hebben voor jullie een mooi overzicht gemaakt wat erg veel invloed kan hebben op de prijs.

1) Hoe groot is de ruimte

Niet elke airco is geschikt voor elke ruimte, hier bepaalt de plaats dus je ruimte welke Airco je dient te plaatsen, om een effectief en goed gevoel bij te krijgen. Aan de hand daarvan moet je namelijk het benodigde vermogen bepalen en dan kan je pas het juiste toestel kiezen. Een krachtiger toestel kost heel wat meer dan een simpel model. Door een vermogensberekening te laten maken, voorkom je dat je onnodig meer geld uitgeeft.

2) Welke merk kies je voor je Airco?

Airco’s zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Het spreekt voor zich dat de betere merken, zoals VIVAX, Daikin, Mitsubishi Heavy Industries je meer zullen kosten omdat je een topkwaliteit in je huis laat plaatsen. Het is wel belangrijk om te weten dat de garantie voor deze toestellen meestal beter is en dat het ook makkelijker is om er onderdelen voor te vinden.

3. Extra opties

Sommige airco’s hebben extra opties. Deze kosten je uiteraard meer. Als je bijvoorbeeld graag een airco wilt die je via aan app kan besturen is het ook vanzelfsprekend dat deze wat meer gaat kosten dan een standaard Airco met afstandbediening.

Welke airco past het best bij mijn huis?

Er zijn verschillende soorten airco’s, en met de dag komen er meer bij. Je hebt goedkoop modellen en ook natuurlijk dure modellen zo als in elke product categorie. Wij hebben 3 beste en duurzame Airco’s voor u op een rij gezet. VIVAXMitsubishi en Daikin.

Welke kamer wil je koelen?

Wil je een airco kopen? Houd dan vooral rekening met de ruimte waarvoor je het wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een airco gaat laten plaatsen in je slaapkamer of kantoor, is het belangrijk dat je niet voor een luidruchtig model kiest.

Over het algemeen maakt een mobiele airco het meeste lawaai, maar als je toch dit type airco verkiest, kan je altijd op zoek gaan naar eentje die minder decibel produceert!

Ben je op zoek naar een tijdelijke of permanente oplossing?

In sommige gevallen heb je een airco slechts tijdelijk nodig. Dan is het goed om te kiezen voor een mobiele airco. Het is makkelijk verplaatsbaar en goedkoop in aankoop. Het is wel belangrijk om te weten dat een mobiele airco veel meer verbruikt.

Daarom wordt dit meestal enkel aangeraden als tijdelijke oplossing of als je niet van plan bent om de airco veel te gebruiken. Een split airco is een beter alternatief als je een permanentere oplossing wilt!

Hoeveel ruimtes wil je koelen?

Wil je meer dan één ruimte koelen? Dan is een mono-split airco niets voor jou. In dat geval kies je het best voor een mobiele of multi-split airco. Dit type airco bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. Hoeveel units dit precies zijn, hangt af van hoeveel ruimtes je wilt koelen of verwarmen.

Met een mobiele airco kan je ook meerdere ruimtes koelen, maar niet tegelijkertijd. Je moet het toestel hiervoor altijd verplaatsen. Het nadeel van een multi-split airco is dat het erg kostelijk is, want je zit met de airco installeren kosten en een pittige aankoopprijs. Daarnaast moet je per extra binnenunit een flinke prijs bijbetalen.

Hoe groot is de ruimte?

Ook de grootte van de ruimte speelt een rol, want daarvan hangt het benodigde koelvermogen af. Het is moeilijk om dit zelf te berekenen, want er zijn een aantal extra factoren die hierbij een rol spelen, zoals de mate van isolatie, enzovoort. Gelukkig kan je eenvoudig een vermogensberekening laten uitvoeren door één van onze specialisten!

Welke extra opties zijn voor jou belangrijk?

Aircotoestellen bestaan in heel wat verschillende soorten. Daarbij zijn er modellen die veel meer functies hebben dan andere. Heel wat airco’s kunnen tegenwoordig ook ruimtes verwarmen, omdat ze voorzien zijn van een warmtepomp.

Daarnaast zijn er toestellen die een makkelijke bediening hebben via de smartphone of beschikken over een ventilatiefunctie. Bekijk op voorhand de verschillende opties, zodat je weet welke functies er voor jou zeker inbegrepen moeten zijn!

Soorten airconditioning: voor- en nadelen

Wil je een airco kopen en laten installeren, maar ben je er nog steeds niet helemaal aan uit welk type je moet kiezen? Dan kan het helpen om hieronder de voor-en nadelen van elke soort airco te ontdekken!

Split airco installeren

Een split airco is een vaste airco met een binnen- en buitenunit. Er zijn multi-split en mono-split airco’s. Een mono-split airco heeft altijd maar één binnen- en buitenunit en bij een multi-split airco zijn er meerdere binnenunits. Dat is handig als je meerdere kamers in één keer wilt koelen of verwarmen.

Het grote voordeel van dit soort airconditioning is dat het stil werkt. Daarom is het ideaal om te gebruiken in ruimtes waar rust belangrijk is. Daarnaast kan je de ruimte volledig afsluiten wanneer je het gebruikt. Hierdoor werkt het toestel efficiënter. De nadelen zijn dat ze veel duurder zijn in aanschaf en dat je ruimte moet hebben voor de buitenunit.

Voordelen van een airconditioning

 • Produceert weinig geluid
 • Energiezuinig
 • Hoge koelcapaciteit
 • Perfect voor het koelen van meerdere of grotere ruimtes
 • Beschikt ook over een verwarmingsfunctie

Nadelen van een airconditioning

 • Ruimte nodig voor buitenunit
 • Duurder in aanschaf
 • Extra airco installatie kosten

Mobiele airco (Géén installatie)

Een mobiele airco werkt met een afvoerslang naar buiten. Je hebt dus een raam of deur nodig om de slang tussen te plaatsen. Mobiele airco’s zijn wel voorzien van wieltjes waardoor je ze makkelijk verplaatst.

Het grote voordeel van dit soort airco is dus dat het compact en verplaatsbaar is. Daarnaast hoef je geen airco plaatsen kosten bij te rekenen, want het moet niet geïnstalleerd worden. Je hoeft ook geen plaats voor de buitenunit te voorzien en het is goedkoper in aanschaf. Het is wel zo dat een mobiele airco een lagere koelcapaciteit heeft en dat door het open raam nog warmte kan komen. Daarnaast verbruikt het meer energie en produceert het ook meer geluid.

Voordelen van Mobiele airco

 • Makkelijk verplaatsbaar
 • Geen installatie nodig
 • Geen buitenunit
 • Goedkoper

Nadelen van Mobiele airco

 • Verbruikt meer energie
 • Warmte kan naar binnenkomen door open raam
 • Produceert meer geluid
 • Lagere koelcapaciteit

Kosten van airconditioning per jaar bij Airco Arnhem

We kunnen gerust uitgaan van een gemiddeld opgenomen vermogen van 1,0 kW. Dat is wat het apparaat bij het stopcontact verbruikt. Vaak zal dit in de praktijk lager uitvallen, maar het kan ook wat hoger uitvallen als je het apparaat op vol vermogen in een warme ruimte laat draaien.

Een rekenvoorbeeld:

Stel dat je deze airco veertig dagen per jaar (in het zomerseizoen) voor acht uur per dag laat draaien. Dan kom je op een totaal van 320 uur. 320 maal 1,0 is in totaal 320 kWh (kilowattuur). Het ligt aan het tarief van jouw energiemaatschappij wat je hiervoor betaalt.

Op dit moment – zomer 2017 – is € 0,22 (22 eurocent) per kWh een gangbaar tarief. Voor een hele zomer koelte betaal je in dit geval dus 320 maal € 0,22 is in totaal € 70,50. Die € 70 is dus het bedrag dat je meer voor je energierekening betaalt door het gebruik van je airco. Het spreekt voor zich dat je dit bedrag aan moet passen als je veel meer of veel minder gebruik maakt van je airco. In het grootste deel van de gevallen zal het zo tussen de € 50 en de € 125  per jaar uitkomen.

Is een airco duur of niet duur?

Dat lijkt misschien een flink bedrag, maar je moet bij jezelf nagaan of dit voor jou een redelijk bedrag is. Bovendien staat er tegenover het extra verbruik ook extra besparing tijdens de wintermaanden: dan gebruik ik mijn airco namelijk als verwarming, zodat de cv uit kan. Daarmee verdien je de extra uitgaven aan stroom dus zo weer terug.

Het is niet alleen van belang of je thuis kunt werken met airco. Ook het extra comfort kan belangrijk voor je zijn. Met een airco in bijvoorbeeld je slaapkamer slaap je tijdens de heetste dagen van het jaar ook beter. Waardoor je je overdag uitgeruster voelt. Het kan goed zijn dat de betere nachtrust in de zomer jou dat geld voor de airco wel waard is. Maar dat moet iedereen uiteindelijk voor zichzelf nagaan.

Dit kost airco per uur bij Airco Arnhem

Even terug naar de vraag uit de titel van dit artikel: wat kost airco per uur? Airco kost dus ongeveer het gemiddelde verbruik van een airco (1,0 kW) maal het gemiddelde energietarief van stroom (€ 0,22) is ongeveer € 0,22 per uur. Per dag kost airco dan dus ongeveer € 1,75 (als je uitgaat van een dag van acht uur). Dit is het tarief voor een split-unit airconditioning (een vast systeem).

Contact met AircoMate

Zoekt u een airconditioning van een uitstekend merk voor bij u thuis in Arnhem? Bij Aircomate vult u snel en makkelijk het offerte aanvraagformulier voor een offerte op maat. Heeft u nog vragen? We helpen u met alle plezier verder! U bereikt ons telefonisch via 06-49386411 of e-mail naar info@aircomate.nl.  U kunt natuurlijk ook gewoon het contactformulier op onze website invullen.