VIVAX warmtepomp HPS-41CH120AERI/O3s R32

De VIVAX warmtepomp HPS-41CH120AERI/O3s R32 is een buitenunit met een nominaal vermogen van 12,1 kW voor verwarming en 12,0 kW voor koeling. Warmtepompen zijn een unieke oplossing voor verwarming, koeling en warm water in het huishouden. Hun werkingsprincipe is het onttrekken van warmte aan de omringende lucht en het overbrengen van deze warmte via koelmiddelleidingen naar een afgesloten ruimte…

Artikelnummer: 0001205763_HRV Categorieën: ,

Beschrijving

De VIVAX warmtepomp HPS-41CH120AERI/O3s R32 is een buitenunit met een nominaal vermogen van 12,1 kW voor verwarming en 12,0 kW voor koeling. Warmtepompen zijn een unieke oplossing voor verwarming, koeling en warm water in het huishouden. Hun werkingsprincipe is om warmte uit de omgevingslucht te halen en deze warmte via koelmiddelleidingen over te dragen naar een afgesloten ruimte voor het verwarmen van water en huishoudens. Het koelmiddel stroomt door het expansieventiel en naarmate het uitzet, dalen de temperatuur en de druk. Wanneer de omgevingstemperatuur hoger is dan de temperatuur van het koelmiddel, wordt de warmte van de lucht die door de luchtwarmtewisselaar stroomt, overgedragen aan het koelmiddel, dat vervolgens verdampt. Vervolgens stroomt de stoom door de compressor en verhoogt de druk, waardoor de temperatuur boven de temperatuur van de watercompressor in het hydronische systeem stijgt.

Het hete dampvormige koelmiddel stroomt door de warmtewisselaar aan de waterzijde, het water wordt verwarmd in het hydraulische systeem en vervolgens in de afgesloten ruimte naar de water- of ruimteverwarmingsterminal gepompt. Daarna koelt het koelmiddel af, condenseert en keert terug naar het expansieventiel om de cyclus opnieuw te starten. De VIVAX warmtepomp HPS-41CH120AERI/O3s R32 is een buitenunit die wordt aangesloten op een hydraulische box die zich in het huishouden bevindt. Het heeft een gebruikersinterface die is aangesloten via een signaaldraad. De nieuw ontworpen bedrade controller met aanraakknoppen heeft een communicatiedraadlengte van maximaal 50 meter. Het wordt meestal gebruikt voor het in- en uitschakelen van het apparaat, het instellen van de bedrijfsmodus, het aanpassen van de temperatuur en het instellen van de timer. Bovendien controleert het de bedrijfsparameters in realtime, heeft het een ingebouwde temperatuursensor, een Modbus-protocol en netwerkflexibiliteit.

Extra informatie

Nominaal verwarmingsvermogen (kW)

12.1

COP

4,95

Nominaal koelvermogen (kW)

12

EER

4

Compressor-type

Dubbel roterend

Externe ventilator - motortype

DC-ventilator

Aantal ventilatoren

1

Warmtewisselaar - type

Fin-spoel

Koelmiddel

R32

Gevuld volume werkstof (kg)

1,84

Geluidsvermogenniveau (dB(A))

64

Afmetingen apparaat (mm)

1118x865x523

Afmetingen verpakking (mm)

1180 x 890 x 560

Netto / brutogewicht (kg)

112/125

Buisafmetingen OD (mm) - Vloeistof

9.52

Buisafmetingen OD (mm) - Gas

15.88

Pijpverbindingsmethode

Geen laswerk met de moer

Max. hoogteverschil (m)

Max. 20

Max. pijplengte (m)

2 – 30

Aanvulling koelmedium (g/m)

38

Stroomvoorziening

380-415 V / 3 Ph / 50 Hz